Wednesday, 25 December 2013

Monday, 16 December 2013

Pendrive Tiruan 128GB

Dewasa ini, kes penipuan makin berleluasa..
Di sini yaya ingin bercerita..da lama x pok pek..pok pek kat blog yang ntah hape2 ni kan..so cerita nya bermula dengan

******
Pada suatu hari di bulan November 2013 rasanya Isnin 25November2013. Yaya bersama teman rapat berjalan2 melihat awan burung dan juga haiwan..eh2...merapu cam ikan kerapu lak..act camni cite dia..yaya pergi Masjid Jamek..saja jalan2 pas g amek stok kraf..tapi..xde niat pon nk shopping brg2 masjid jamek..then tetibe nampak ramai yang menjual pendrive 128GB...sedangkan teman rapat yaya tuh..supplier pendrive yg 126GB ni kat UKM..then..dia pon berminat..sape xberminat kowt 128GB dengan harga RM15???ekau ado??modal pon dapek nih!So..meh kita usha perbualan nya..

Mem (My Friend): Berapa harga pendrive 128GB nih?
Nenek (Penjual): Shhh..RM15 jew..bos mak cik dapat yang murah (dengan nada berbisik)
Mem (My Friend): oh..ok..nak la satu..

Ok..act...kitorg bukan teruja sebab murah..tetapi..kitorg nk tahu ape beza antara ORI or TIRUAN..so..kitorg pun mengkaji..sebab kitorg ni pengkaji..hahahahaaa...after all..memanga penipu...seperti yang di beritahu di link dibawah ye...tak perlu la yaya nak huraikan lebih lagi..after this yaya akan update gambar pendrive tu ya...

http://amanz.my/2013/12/mari-mengenali-storan-usb-tiruan/