Wednesday, 5 July 2017

Muscle Car Roadshow Review 2017

Salam semua...

Sekadar nak kongsi gambar sekitar roadshow muscle car roadshow...kebetulan lalu lalang di Suria KLCC..





Total semua ada 5 buah kereta...yaya ni bukanlah peminat tegar dalam automotive ni..tapi minat jugak la kete cantik2 ni...first lalu je..ingat lamboghini yg kuning tu..sekali..jauh dari sangkaan...hihi..

For more info blh terus ke link di bawah
https://www.loopme.my/post/carlist-my-muscle-car-roadshow

Atau yaya share kat sini screen shot link tersebut


Itu sahaja...kalau ada sesiapa yang lalu lalang or ada kerja kat KLCC boleh lah singgah posing dengan kereta ni..bukan selalu ada peluang ni..hihi..

Maaflah xdpt kongsi gambar selfie...mokmok..

Moga perkongsian ini memberi manfaat untuk semua pembaca..

Amin.


Wednesday, 16 November 2016

Salam Noodles Bangi

Salam semua,

Anda semua sihat hari ni?Hope semua dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya..Amin..

Hari ni yaya nak review pasal Salam Noodles Bangi..

Alamat56, Jalan 7/7b Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43000 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Waktu Operasi:11.00pagi-10.00malam

Alhamdulillah diberi kesempatan hang-out  bersama colleagues yang cantik molek aka adik2 manis woo...Pst..tudung pink tu tunang orang...kikiki

Yaya makan Beef Noodles seperti biasa...


Nampak tak mee dia kasar sikit..jika dibandingkan dengan mee tarik..lebih halus


Apa yang special kat sini?? Ok. Bestnyer dekat sini sebab air boleh refill..i loike...

Review Food

*Rasa mee nya biasa2 sahaja..sebab 1st rasa Mee Tarik so i prefer Mee Tarik (tapi kalau ngidam Mee menyerupai Mee Tarik Warisan versi bajet boleh ke sini ya)

*Kuah mee dekat Salam Noodles ni sama cam Mee Tarik

*Daging slice lagi banyak dari daging di Mee Tarik

*Sambal cili Salam ni kurang pedas..so even amek 2sudu besar pon tak rasa..unlike Mee Tarik Warisan, sesudu sudah memadai

*Environment selesa..sebab tak banyak orang sgt..parking pon ok..unlike Mee Tarik Bangi..selalu dapat seat hujung sebab always penuh..

Sekian Review dari Yaya Vogue..


Tuesday, 6 September 2016

Happy 28th Birthday (My Husband)

Salam semua,

Di kesempatan ini yaya nak review about 4 September 2016, tarikh bermakna bagi seorang yang amat bermakna dalam hidup yaya (Abd Faizal Shah)..
Sempena birthday nya yang ke 28 tahun.
sumber google
Hajat di hati nak lew bagi candy light dinner..cam gambar kat bawah..
Tapi memandangkan susah nak cari restoran nak book table bagaikan..Pening kepala je..
sumber google
Ada jugak terfikir nak buat surprise kat rumah jeww..beli kek..& buat surprise,,tapi 4 hb tu hari ahad so tak surprise la..

So, 3rd choices yaya pk nak buat suprice kat dia pergi KOREA makan..
Lagipun husband yaya ni stok fan Running Man & 2 Day 1 Night..
Hahhaaha...
So mesti die suka kan??kan??

4 SEPTEMBER 2016

Macam biasa kene g hanar kek kat UKM dulu..kami ke KOREA naik kereta je,,hahaha;..
Dia drive..yaya buat2 poyo xingat hari special die..even da wish jam 12.01 tghmlm time die mamai..& im the first one wish..smpai die heran birthday siapa..

Then, after hantar kek..yaya cakap nak drive..so die tertanya2 nk g mana..

So kite ke Seoul, KOREA..

Dia bingung..

Dah sampai dah..

Gambar kat bawah..

bandarbarubangi2u.blogspot.com

HAHHAHAHHAA..

Sorry...acah2 je ke korea..tak mampu lagi nak berjalan ke korea..kite g korea sini je la..

Milk Moustache Cafe
Address5-2, Jalan Putra 2, Taman Kajang Putra, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia

Kenapa Milk Moustache Cafe??Sebab ade kucing kot...hahahaa..

Ok..sampai je terus order...

Big boss order

main senyum2 dengan waitress
So, yaya bagi hadiah dekat dia.. senyum lebor die..


Tu die gayakan jam birthday gift tak seberapa dari yaya

Tempat favourite Afrah..Seronok dia main.
Kat Milk Moustache Cafe ni ada slot tempat main kanak2..Heaven gile la habaq ang..Kalau ade anak memang disyorkan datang sini sebab anak kompen tak kacau makan..Happy je main kat situ..Tapi keburukan dia..memang anak main je..tak makan..haahahhahaaa

Kat bawah ni yaya review apa yang kami makan..


Bibimbap Set, Sundobu Jjigae dan Kimbap


Kimbap RM9.90
Kimbap ni untuk afrah...Ni makanan favourite dia tapi dia tak makan pon..sibuk main so yaya tapaw makan dalam kereta..sebab after that nak ke Hospital Serdang melawat ex jiran.

Yum..Yum..
Seronok dia makan sambil tengok drama korea..maklumlah si princess sibuk main..tu ha..kat belakang..

So kat bawah ni resit harga total 3 orang makan..WORTH IT..Memang berbaloi-baloi..


Ni pula review kawasan sekitar restoren ni



Tu jelah review celebration birthday my husband...simple but cukup untuk buat dia happy..

After that ke Hospital Serdang lawat Raisya Dania..anak ex jiran..kawan Afrah Maira..


Then end of the day..

Itu sahaja review dari yaya..

*sehingga berjumpa lagi*



Tuesday, 16 August 2016

Makan-makan di Ana Ikan Bakar Petai, Tanjung Lumpur, Pahang

Salam semua,

Di kesempatan ini yaya nak review mengenai makan di Ana Ikan Bakar Petai..sponsor by Prof. Madya Dr. Ahmad Fariz Mohamad untuk dinner after penat pergi fieldwork..

Tarikh: 

Kat bawah disertakan gambar sedikit sebanyak di sekitar kedai Ana Ikan Bakar Petai, Tanjung Lumpur Pahang.


Otak2..yum..yum

Ni adalah menu yang dibelanjakan..hihi..many thanks Dr. & the gang...Moga murah rezeki kalian..

Tu dia ikan bakar da habis kene serang before sempat snap gambat...yang gambar kabur tu gambar Dr Fariz..hihi

Ketam oi..ketam blackpepper  tuh..my favourite..tapi masa ni seminggu lagi nak kahwin...so kononnye jaga makan..pantang la sikit..uwaaaaa..
Ni close up ketam ni..MasyaAllah terliurnyeee...

Ni plak..siput buluh..sodap..betul...

Tu jelah review bergambar..nak citer da lupe..tapi yang pastinya..terbaik..sedap..segar..tapi yaya makan tomyam  ayam je tym ni ngan kailan ikan masin...yang lain try semulut je..pantang konon..

Highly  suggested..

Yaya bagi 5 bintang...

Kat bawah link direction..

https://www.google.com/maps/dir/''/ana+ikan+bakar+kuantan/data=!4m5!4m4!1m0!1m2!1m1!1s0x31c8b00a367dad6b:0x2345d2f2d1b42915?sa=X&ved=0ahUKEwjbtM_m08XOAhWKKo8KHYPhC2MQ9RcIngEwEA

So kalau ke kuantan da taw port makan best??nanti pergi boleh la share ya..

Duit daripada Addsense & Nuffnang!!Ahaks..

Salam...

Hi y'all..da lama yaya xmerapu2 dalam blog nih..kali ni yaya nak tulis pasal entry duit daripada adddsense n nuffnang..rupa2nya Encik berdua nih memang betol lah...dedulu xpercaya..sekarang da percaya...

 Act, yaya ni seorang yg buta IT jugak la..xreti nak mengodek2 blog nih..hahaa..sekali buat..baru percaya...Percayalah (alunan lagu Stit Nur Haliza k...)

Yaya start berblogging ni daripada tahun 2009, 26 July 2009 menggunakan platform blog yayavogue.blogspot.com iaitu satu blog bisnes yaya...first entry adalah seperti link ini
http://yayavogue.blogspot.com/2009/07/perfume-paradise_26.html#comment-form

Then, selama bertahun2 memang x usik langsung blog tuh..bersarang jew kat situ..sebab munasabab nya adalah terlupa email blog n passwordnya sekali..memang xdapat den nak nolong la yerk??

Setelah yaya habis degree n graduate dengan jayanya (ecececee..jayanya xmenahan)..yaya ada berkenalan dengan seorang kawan, namanya Nana..dialah yang mencetus idea yaya untuk berblogging semula dan terciptalah blog ni..yvogue.blogspot.com..ni blog personal lah (kononnya)...yaya berhajat nak post something mengenai pengalaman hidup kat blog ni..so memang xbercadang nak monetize blog ni la..kalau yang blog bisnes tuh baru wat akaun addsense & nuffnang..

Adoi..panjang lah intro die..k la..serious k..berkenaan entry kali ni..setelah bersusah payah mengingatkan kembali email n password blog yaya..akhirnya inilah hasilnya...


Add caption




Monday, 1 August 2016

My Experience as a Sales & Marketing Executive

Salam semua,

Hari ni nk share pengalaman kerja..Hari tu nk share pengalaman jd Research Assistant....sampai kesudah xupdate...skang ni odw dlm jem..blh La yaya cilok2..

My 1st day..well biasa lah xde workload lg. Tp da nampak ke'bz'an dia bila nk ada event..so hr ni yaya buat survey market place & design utk booth akan datang..

So, komen hr ni..sakit pinggang sgt mengadap pc..Oh..sebab lama sangat tak duduk seharian atas kerusi..3bulan duduk atas katil je ngan si jantung hati (Cik Afrah)..