Wednesday, 16 November 2016

Salam Noodles Bangi

Salam semua,

Anda semua sihat hari ni?Hope semua dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya..Amin..

Hari ni yaya nak review pasal Salam Noodles Bangi..

Alamat56, Jalan 7/7b Seksyen 7 Bandar Baru Bangi, 43000 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Waktu Operasi:11.00pagi-10.00malam

Alhamdulillah diberi kesempatan hang-out  bersama colleagues yang cantik molek aka adik2 manis woo...Pst..tudung pink tu tunang orang...kikiki

Yaya makan Beef Noodles seperti biasa...


Nampak tak mee dia kasar sikit..jika dibandingkan dengan mee tarik..lebih halus


Apa yang special kat sini?? Ok. Bestnyer dekat sini sebab air boleh refill..i loike...

Review Food

*Rasa mee nya biasa2 sahaja..sebab 1st rasa Mee Tarik so i prefer Mee Tarik (tapi kalau ngidam Mee menyerupai Mee Tarik Warisan versi bajet boleh ke sini ya)

*Kuah mee dekat Salam Noodles ni sama cam Mee Tarik

*Daging slice lagi banyak dari daging di Mee Tarik

*Sambal cili Salam ni kurang pedas..so even amek 2sudu besar pon tak rasa..unlike Mee Tarik Warisan, sesudu sudah memadai

*Environment selesa..sebab tak banyak orang sgt..parking pon ok..unlike Mee Tarik Bangi..selalu dapat seat hujung sebab always penuh..

Sekian Review dari Yaya Vogue..


Tuesday, 6 September 2016

Happy 28th Birthday (My Husband)

Salam semua,

Di kesempatan ini yaya nak review about 4 September 2016, tarikh bermakna bagi seorang yang amat bermakna dalam hidup yaya (Abd Faizal Shah)..
Sempena birthday nya yang ke 28 tahun.
sumber google
Hajat di hati nak lew bagi candy light dinner..cam gambar kat bawah..
Tapi memandangkan susah nak cari restoran nak book table bagaikan..Pening kepala je..
sumber google
Ada jugak terfikir nak buat surprise kat rumah jeww..beli kek..& buat surprise,,tapi 4 hb tu hari ahad so tak surprise la..

So, 3rd choices yaya pk nak buat suprice kat dia pergi KOREA makan..
Lagipun husband yaya ni stok fan Running Man & 2 Day 1 Night..
Hahhaaha...
So mesti die suka kan??kan??

4 SEPTEMBER 2016

Macam biasa kene g hanar kek kat UKM dulu..kami ke KOREA naik kereta je,,hahaha;..
Dia drive..yaya buat2 poyo xingat hari special die..even da wish jam 12.01 tghmlm time die mamai..& im the first one wish..smpai die heran birthday siapa..

Then, after hantar kek..yaya cakap nak drive..so die tertanya2 nk g mana..

So kite ke Seoul, KOREA..

Dia bingung..

Dah sampai dah..

Gambar kat bawah..

bandarbarubangi2u.blogspot.com

HAHHAHAHHAA..

Sorry...acah2 je ke korea..tak mampu lagi nak berjalan ke korea..kite g korea sini je la..

Milk Moustache Cafe
Address5-2, Jalan Putra 2, Taman Kajang Putra, 43000 Kajang, Selangor, Malaysia

Kenapa Milk Moustache Cafe??Sebab ade kucing kot...hahahaa..

Ok..sampai je terus order...

Big boss order

main senyum2 dengan waitress
So, yaya bagi hadiah dekat dia.. senyum lebor die..


Tu die gayakan jam birthday gift tak seberapa dari yaya

Tempat favourite Afrah..Seronok dia main.
Kat Milk Moustache Cafe ni ada slot tempat main kanak2..Heaven gile la habaq ang..Kalau ade anak memang disyorkan datang sini sebab anak kompen tak kacau makan..Happy je main kat situ..Tapi keburukan dia..memang anak main je..tak makan..haahahhahaaa

Kat bawah ni yaya review apa yang kami makan..


Bibimbap Set, Sundobu Jjigae dan Kimbap


Kimbap RM9.90
Kimbap ni untuk afrah...Ni makanan favourite dia tapi dia tak makan pon..sibuk main so yaya tapaw makan dalam kereta..sebab after that nak ke Hospital Serdang melawat ex jiran.

Yum..Yum..
Seronok dia makan sambil tengok drama korea..maklumlah si princess sibuk main..tu ha..kat belakang..

So kat bawah ni resit harga total 3 orang makan..WORTH IT..Memang berbaloi-baloi..


Ni pula review kawasan sekitar restoren ni



Tu jelah review celebration birthday my husband...simple but cukup untuk buat dia happy..

After that ke Hospital Serdang lawat Raisya Dania..anak ex jiran..kawan Afrah Maira..


Then end of the day..

Itu sahaja review dari yaya..

*sehingga berjumpa lagi*



Tuesday, 16 August 2016

Makan-makan di Ana Ikan Bakar Petai, Tanjung Lumpur, Pahang

Salam semua,

Di kesempatan ini yaya nak review mengenai makan di Ana Ikan Bakar Petai..sponsor by Prof. Madya Dr. Ahmad Fariz Mohamad untuk dinner after penat pergi fieldwork..

Tarikh: 

Kat bawah disertakan gambar sedikit sebanyak di sekitar kedai Ana Ikan Bakar Petai, Tanjung Lumpur Pahang.


Otak2..yum..yum

Ni adalah menu yang dibelanjakan..hihi..many thanks Dr. & the gang...Moga murah rezeki kalian..

Tu dia ikan bakar da habis kene serang before sempat snap gambat...yang gambar kabur tu gambar Dr Fariz..hihi

Ketam oi..ketam blackpepper  tuh..my favourite..tapi masa ni seminggu lagi nak kahwin...so kononnye jaga makan..pantang la sikit..uwaaaaa..
Ni close up ketam ni..MasyaAllah terliurnyeee...

Ni plak..siput buluh..sodap..betul...

Tu jelah review bergambar..nak citer da lupe..tapi yang pastinya..terbaik..sedap..segar..tapi yaya makan tomyam  ayam je tym ni ngan kailan ikan masin...yang lain try semulut je..pantang konon..

Highly  suggested..

Yaya bagi 5 bintang...

Kat bawah link direction..

https://www.google.com/maps/dir/''/ana+ikan+bakar+kuantan/data=!4m5!4m4!1m0!1m2!1m1!1s0x31c8b00a367dad6b:0x2345d2f2d1b42915?sa=X&ved=0ahUKEwjbtM_m08XOAhWKKo8KHYPhC2MQ9RcIngEwEA

So kalau ke kuantan da taw port makan best??nanti pergi boleh la share ya..

Duit daripada Addsense & Nuffnang!!Ahaks..

Salam...

Hi y'all..da lama yaya xmerapu2 dalam blog nih..kali ni yaya nak tulis pasal entry duit daripada adddsense n nuffnang..rupa2nya Encik berdua nih memang betol lah...dedulu xpercaya..sekarang da percaya...

 Act, yaya ni seorang yg buta IT jugak la..xreti nak mengodek2 blog nih..hahaa..sekali buat..baru percaya...Percayalah (alunan lagu Stit Nur Haliza k...)

Yaya start berblogging ni daripada tahun 2009, 26 July 2009 menggunakan platform blog yayavogue.blogspot.com iaitu satu blog bisnes yaya...first entry adalah seperti link ini
http://yayavogue.blogspot.com/2009/07/perfume-paradise_26.html#comment-form

Then, selama bertahun2 memang x usik langsung blog tuh..bersarang jew kat situ..sebab munasabab nya adalah terlupa email blog n passwordnya sekali..memang xdapat den nak nolong la yerk??

Setelah yaya habis degree n graduate dengan jayanya (ecececee..jayanya xmenahan)..yaya ada berkenalan dengan seorang kawan, namanya Nana..dialah yang mencetus idea yaya untuk berblogging semula dan terciptalah blog ni..yvogue.blogspot.com..ni blog personal lah (kononnya)...yaya berhajat nak post something mengenai pengalaman hidup kat blog ni..so memang xbercadang nak monetize blog ni la..kalau yang blog bisnes tuh baru wat akaun addsense & nuffnang..

Adoi..panjang lah intro die..k la..serious k..berkenaan entry kali ni..setelah bersusah payah mengingatkan kembali email n password blog yaya..akhirnya inilah hasilnya...


Add caption




Monday, 1 August 2016

My Experience as a Sales & Marketing Executive

Salam semua,

Hari ni nk share pengalaman kerja..Hari tu nk share pengalaman jd Research Assistant....sampai kesudah xupdate...skang ni odw dlm jem..blh La yaya cilok2..

My 1st day..well biasa lah xde workload lg. Tp da nampak ke'bz'an dia bila nk ada event..so hr ni yaya buat survey market place & design utk booth akan datang..

So, komen hr ni..sakit pinggang sgt mengadap pc..Oh..sebab lama sangat tak duduk seharian atas kerusi..3bulan duduk atas katil je ngan si jantung hati (Cik Afrah)..


Friday, 29 July 2016

Afrah Kindergarden Story

Salam semua,

Post ni yaya tujukan pada cik Afrah kesayangan untuk tatapan di hari tua nanti..huhuk..& review about taska yang dia duduk skang ni..

Sebab kalau tak conteng kat sini nanti mama lupe..see..byk mama miss story pasal awak..

Ok..xmoo bebel..jom kite cite..
(Notes: Post ni Akak diupdate day by day)

1st day (29 july 2016)
- Mama htr afrah jam 8pagi sebab mama kene sign agreement keje..n masa htr..afrah happy sgt..dpt jmpa kawan2..

-Alhamdulillah, Allah makbulkan doa mama nak keje nk bg awak duk school..Sebab awak suka bkawan..kawan ngan mama kat rumah xbest...sbb mama mudah stress..tambah2 awak suke buat mama penat dengan tumpahkan air almost 3-5times...makan sepah2..n so on..(sorry mama cant handle it)..huhu..
-mama pick up awak jam 6ptg..awak comel sgt...pakai dress..cikgu2 n kawan2 geram dengan kecomelan awak.

-tapi awak da start perangai lain da..sampai je rumah awak garang..marah2 mama..n nak dukung je..
-mama terkejar2 buat susu..mcm awak lapar susu je..so bila bg..9oz sekali sedut..lapo sgt awak ni..ckigu ckp dia bsiap jam 4lg..
-Apa yg mama terkejut...awak tido 3 jam cikgu ckp..maybe jadual taska cmtu..sbb biasa afrah jrg tido kat rumah pgasuh lama
-baju juz guna 1je..mama kirim 3 set baju..(jimat mama basuh baju..tp anak mama xtukar baju ke?gulp..ke pakai pampers je kat taska?)
-so far tu je review..

30 July 2016
*Afrah nanges je keje...n sgt garang...nk lap after mandi pon tak boleh..
*kuar makan kat restoren gulai panas..masa nunggu order..smua baraag atas meja die campak ke bawah..
*papa pon stress nengok awak...nanges je..tak tahu nk buat ape
*malm tu mama cuba ckp elok2..n Afrah sebut2..kakak..kakak...hurm..
#
*Adakah ni kes rindu taska??

31 July 2016 Ahad
*jam 6.30 mama htr bantal tempahan oleh kawan mama di ukm..
*after that, g jln2 di Bangi Gateway..awawk seronok sgt main kat arcade tu..
*masa awak exited lari menuju ke kuda-kuda tu..awak Jatuh..
*bengkak kuat sgt...mama panic Dah..nanges..terus beli balm tropika rm39.90..letaj terus kat dahi awak..
*sorry mama xsempat kejar awak...

2nd day (1st August 2016)
-Hari ni first day mama masuk keje. Afrah ok je time hantar ke taska. So smooth.
-Balik kerja awak macam2 ragam. Maybe nak perhatian dari mama. Mama penat sebab baru nk sesuai diri masuk keje. Dah 3 bulan tak mengadap komputer lelama. sakit pingang..

3rd day (2 August 2016)
-Pagi ni papa & mama hantar Afrah, Afrah da start nanges tak nak g taska. Hati mama resah sangat terpaksa tinggalkan awak. Tapi tym ni cikgu mimi dapat pujuk awak.
-Baliknya mama ambil. Cikgu cakap Afrah da start pukul kawan2 sebab jealous. Tak bagi kawan2 dekat ngan cikgu.

4th day (3 August 2016)
-Hari ni mama 7.30pagi dah kene gerak sebab ada appoinment dengan pemeriksa dalam (Dr Siva) UKM. Untuk sahkan pembetulan tesis mama.
-So gerak awal, mama & papa hantar awak. Once again awak nanges tak nak duk taska. Nak ikut mama. (Biasanya Afrah tak macam ni, dia sangat friendly. Tambah-tambah kawan ramai..Hmpph..)
-Balik keje. Mama lewat sikit. so papa amek awak.
-Malamnya, mama nak beli pampers baru sebab HUGGIES DRY PANTS buat awak ruam. So beli FITTI balik.
-Masa kat MYDIN awak muntah atas baju papa masa mama tengah cari pampers.
-After beli pampers & sedikit barang dapur, mama & papa makan kat kedai mamak tu. Start dari situ awak meragam. Makan gula2 pon buat main, Biasanya kalau gula-gula tu, satu plastik boleh habis kalau mama xsorokkan.
-Balik rumah Afrah start muntah banyak sangat. 2x tukar cadar.
-2x muntah atas lantai. (kuantiti banyak)
-Malamnya mama risau sangat. Sebab kepenatan basuh kain2 muntah awak mama & awak tertido.

5th day (4 August 2016)
-Harini, pagi2 awak dah muntah.
-mama kene kerja, so da pesan kat cikgu mimi if afrah berak + muntah sila call.
Masa kerja mama tak dapat fokus. Dah la ni first time handle kje. 3kali mama buat mistakes. uwaa..
-Balik keje. Papa jemput awak. Buat naik motor.
-Balik je mama terkejut. Tangan awak kene cakar sebab gaduh ngan kawan2.

- Malamnya papa ajak dinner kat luar. Tapi mama decide nak masak.
-Balik je awak berak.
-Balik tu macam biasa bagi awak susu sebotol kecik 4oz. Habis. Pastu awak meragam kacau mama. Tarik2 rambut mama. Mama sakit so mama keluar bilik terus masak. Sekali mama dengar kecoh2 kat dalam bilik. Rupanya awak muntah.
-Pas main2 kejap awak berak sekali lagi. Mama dah risau.
-Masa mama & papa makan, awak langsung tak kacau. Biasa awak sibuk je nak makan makanan papa.
-Awak duk elok je atas krusi sebelah mama. Sambil minum air ribena 2 botol.
-After that sekali lagi awak muntah semua air ribena tu.
-So, mama tak habis makan terus bersiap untuk ke klinik.
-Mama pilih klinik pakar kanak-kanak Saiful tapi tutup.
-So, nak g hospital, maybe pukul 1pagi baru boleh siap.
-So, mama & papa cari klinik lain. Dapat jumpa klinik Zalfah 24hour kat seksyen 4 bangi.

-Before that approach klinik UMMI SALMAH. tapi dah tutup sebab dah jam 9mlm.
-Buat treatment awak, kejap je tak sampai 5 minit dr AHmad Sabri tu cek.
-Charge RM35 je. Dapat ubat muntah , probiotik & ubat cirit.

6th day (5 August 2016)
-Pagi ni lagi sebak. Awak pegang pintu tak nak masuk taska. Cikgu liza da letak awak kat dalam taska. Awak meraung-raung tak nak masuk. Sedih mama.