Monday, 29 April 2013

Titanium-David Guetta

Salam,

Hi..budak jakun mau bercerita mengenai lagu..hahaha..ntah bila la lagu ni di publishkan..yang penting yaya baru dengar n baru berminat..ahhahaaa

Act mula-mula dengar chorus die dalam video ni
pada minit ke 3:46..ada chorus die..

I'm bulletproof, nothing to losefire away, fire awayricochet, you take your aimfire away, fire awayyou shoot me down, but I won't fallI am titaniumyou shoot me down, but I won't fallI am titanium





Then mula mencari video nih..

Pastu ada skali ngan lyrics untuk kaki karok..



Untuk yang classic..minat music jew..ley dengar ni


So as the conclusion, yaya pkir..music starting lagu ni ada sama dengan lagu DEF GAB C (Ampunkan Aku)













Hotel di Pahang, Malaysia



Salam,

Hi,y'all..hari ni entry yaya pasai hotel lak..await pasai hotel..ni sebabnyer yaya kene buat keje as a (Graduate Research Assistant) kene la ikot cakap bos..arahan bos suh cari hotel kat pahang untuk di tempah dari 26 May-29 May 2013. Kene tempah awai-awai coz cunti sekolah (maaf hari ni mood nak guna perkataan-perkataan yang terlebih huruf)..So, bila task kene cari hotel n dapatkan LO dari diorg ni..perkara yg mula-mula kene wat adalah survey hotel kat En GOOGLE...dapatkan no hotel..bila da dapat no hotel, call n tanya harga bilik..

Ok..kat bawah ni list hotel yang yaya sempat cari..

No.
Hotel Name
Address
Tel
Rate
Remark
1
GRAND CONTINENTAL HOTEL
JALAN GAMBUT

25000 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
09-515 8888  
3 STAR

2
GREENLEAF HOTEL
60-62, JALAN BUKIT UBI,

25200 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
09-5159966  
RM93.30

ROOM AND TOILET IS IN GOOD CONDITION.NO BREAKFAST PROVIDED.FREE WIFI IN LOBBY AREA.
3
MEGAVIEW HOTEL
JALAN BESAR

25000 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
09-5171888  
RM115.00

TWIN SHARING. GOOD.
4
MS GARDEN HOTEL
LOT 5 & 10 LORONG GAMBUT, OFF JALAN BESERAH

25300 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
09-555 5899  

4 STAR
5
SEASON VIEW HOTEL
A22, LORONG HAJI ABDUL RAHMAN 1,

25000 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
09-5162828  
RM98

6
SEASONS BOUTIQUE HOTEL
JALAN BERSERAH, KUANTAN

25000 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
095163131
RM90.00 twin with 2 b/f

NEW HOTEL - WORTH TRYING
7
SHAHZAN INN KUANTAN
JALAN MASJID

25000 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
09-513 6688  

3 STAR
8
SHAHZAN INN, KUANTAN
LOT PT 240, JALAN BUKIT UBI/JALAN MASJID,

25000
KUANTAN PAHANG
09-5136688  
RM 100/-

OK
9
VISTANA HOTEL
JALAN TELOK SISEK

25000 KUANTAN
KUANTAN PAHANG
09-517 8000  

4 STAR
sumber: http://onlinecyber.mmu.edu.my/others/schoollist/events.php?eventslink=hotellist&districtid=79#

Bos-bos suggest hotel
1. Vistana Hotel (9) ni link die http://www.vistanahotels.com/VistanaKN/Default.aspx
2. MS Garden Hotel ni link die
3. Hyatt Hotel ni link die http://kuantan.regency.hyatt.com/en/hotel/home.html

so mulalah pencarian dan survey harga..

First of all cari Vistana Hotel
Deluxe Room consist of 2 type
1. 1 bed king size
2. 2 katil bujang
Price dia RM195++
Kalau yang Executive Room lak harganya RM250++ @ RM290 nett

Then tanya lak price untuk Function Room buat 8 orang
Price yang di beri untul fullday RM700 dan half day RM400
(bapak mahal)..rupa-rupanay bila survey kat web..meeting and conferences ada banyak jenis..alahai..mane la yaya taw yang mana satu..sales executive die plak..agak2 la..yaya da mintak bilik diskusi untuk 8 org jew kowt..

Function Room
LxWxH meter
Grand Ballroom
15.9x30.4x5.0
Function
Room 1
2.9x17.8x2.6
Function
Room 2
9.3x7.4x2.6
Function
Room 3
9.3x7.4x2.6
Function
Room 4
9.3x7.4x2.6
Function
Room 5
7.5x17.6x2.3
Function
Room 6
6.5x10.5x2.7
Function
Room 7
7.9x14.7x3.0
Function
Room 8
4.2x6.8x3.0 
Seating Capacity
Banquet4809060606080408020
Buffet48090606060804080-
Cocktail70013080808015050130-
Classroom3007536363680366915
Theater7001347272721407014024
U-Shape805124242448243914
Hollow Sq905430303054304818
Board Rm704521212126223218
Cluster9848242424633563-
sumber: http://www.vistanahotels.com/VistanaKN/MeetingConf.aspx

so kenalah cari hotel lain..second hotel.. MS Garden


M.S. Garden Hotel Kuantan
Prices: MYR247 per night
Address: Lot 5 & 10, Lorong Gambut, 25300 Kuantan
Phone:09-511 8888

Availability

Available rooms from Sun 26 May 2013 to Weds 29 May 2013, for 3 nights Change dates
The most recent booking for this hotel was made on 29 Apr at 09:42 from Malaysia.
Room typeConditions

Price for 3 nights
Max 
No. roomsReservation

  • It only takes 2 minutes

Deluxe Triple RoomDeluxe Triple Room Soundproofing
Prices are per room for 3 nights
Not included: 6 % TAX, 10 % service charge.
• FREE cancellation - PAY LATER 
MYR 855 

Super Deluxe Double or Twin RoomSuper Deluxe Double or Twin RoomSoundproofing
Bed preference:
Prices are per room for 3 nights
Not included: 6 % TAX, 10 % service charge.
• FREE cancellation - PAY LATER
• Breakfast included
MYR 939 

Deluxe Quadruple RoomDeluxe Quadruple RoomSoundproofing
Prices are per room for 3 nights
Not included: 6 % TAX, 10 % service charge.
• FREE cancellation - PAY LATER 
MYR 945 

Executive SuiteExecutive Suite Soundproofing
Prices are per room for 3 nights
Not included: 6 % TAX, 10 % service charge.
• FREE cancellation - PAY LATER
• Breakfast included
MYR 1,245 
Only 5 left
Best price. We guarantee it


Kat atas ni yang yaya search guna online..so kene call no ni 09-5118888 atau 09-5177899 untuk confirmation price

Ni plak untuk Hyatt hotel..call no n+60 (9) 518 1234

ok..da call at 2:54 pm (29 April 2013), semua bilik penuh,hanya ada Guest Room Garden sahaja..ok bai..

Dan kerjasama baik yang diberikan daripada MS Garden (Cik Hafizah) dan dia menyediakan quotation hantar terus ke email yaya...sonang koje den ni...

That All daripada yaya..selamat mencari hotel...





Friday, 26 April 2013

Memorable Experience: Conducted a class

Salam..

Hi y'all...yaya here...hari ni bersempena 26 April 2013 (Jumaat), yaya nak share pengalaman berharga ckit..act xde lah best sgt pengalaman ni tapi bagi yaya ia amatlah berharga..hohoiiii..{pe pengalamannyer??}ok2..yaya citer..hari ni yaya conducted a class kat FSSK, class GIS (Geographic Information System) untuk pelajar tahun 2 bagi course Sains Pembangunan..

Task untuk yaya adalah mengajar pelajar-pelajar untuk key in data menggunakan software GIS (ArcView 3.2)..

Khamis petang tu En. Shah panggil yaya, dia cakap dia xdapat hadir ke kelas esok, En. Hadi pon xde (ke Pulau Pinang)..

En. Shah : Saya tak dapat hadir ke kelas esok, En Hadi pun tiada, boleh awak ajar budak2 esok?

Me: Hah..(tym tu cuak giler kowt,sambil garu2 kepala, dalam hati ape lah aku nak ajar budak2 tuh. Tapi dalam keadaan tenang + control matang aku menjawab) Oh...ok En. Shah.

En. Shah: Ok. Kalau camtu petang ni saya emailkan data.

Kuar jew dari bilik En. Shah..aku da x keruan..nk ajar apew..amanah di beri sgt berat..walaupun ada la pengalaman tutorial kotak tisu...hahakk...motif...iklan ckit..http://yayavogue.blogspot.com/2013/03/demo-tutorial-kotak-tisu-yummylicious.html

Then, esoknya..
Hari ni yaya pepagi lagi cek email then  save dalam pendrive..al maklumlah kat bilik line cam ****...pastu yaya pun g la kelas..pukul 9.50 pagi da dalam bilik studio waiting for students..kalau biasa datang kelas kul 10.15 pagi..huhu..tunggu punya tunggu xde sape pon datang..pelik betoi..then pukul 10.25pagi datang lah sorang pelajar,,then seterusnya baru semua datang..

Then start la, yaya mengajar,,even ntah ape2...hehehe...yang penting dalam kelas pelajar-pelajar semua cakap paham..huhuhu...

So..special thank buat En. Shaharuddin Idrus kerana memberi kepercayaan dan amanah kepada yaya untuk handling the class. Moga yaya tak menghampakan En. Shah.

N for student Sains Pembangunan..a lot of thnx yaya ucapkan coz bagi kerjasama.

That's all from me..tq..

Kat bawah ni gambar yg yaya snap dalam kelas sebelum ni..tadi xsempat nak amek gambar.. (15 March 2013)..

At least kali ni kamu tidak tido tym yaya mengajar..heheehhee...jgan marah ek pada si pemilik badan..




Monday, 22 April 2013

Kucing-kucingku Part 1: Jidin

Salam..

Hari ni yaya nak bagi korang semua berkenalan ngan kucing yaya..kucing ni namenye JIDIN..adik yaya yang bagi name ni..sempena citer JIDIN kat tv tue..kucing ni kucing jantan..tu je lah sedikit sebanyak pasal JIDIN..jom tengok gelagat JIDIN di depan camera..